top of page

Over ons

De onderneming is eind jaren '50 opgericht als smederij Swinkels in Aalst/Waalre (Nederland),  begin jaren 60 werd het bedrijf overgenomen door de heer van Weert die het de naam Wegra (van Weert Graafmachines) gaf. Een 10-tal jaar later verhuist de onderneming naar Valkenswaard (Nederland).  Door de groeiende vraag naar plaatwerkonderdelen werd ervoor gekozen in Pelt een nieuwe vestiging te openen.  Hier kon men zich volledig toeleggen op het produceren van kwalitatief hoogstaand plaatwerk. De Peltse vestiging is sinds 1993 in handen van de huidige directie. 

Het bedrijf heeft een ontwikkeling doorgemaakt van een smederijachtige werkplaats via het in opdracht bouwen van machines tot een volwaardige machinefabriek met "eigen" producten. Momenteel is Wegra vooral bekend als hoogwaardige toeleverancier, voor een brede klantenkring binnen onze landsgrenzen en daarbuiten met voornamelijk onderdelen in beperkte series of per stuk.

Wegra is specialist in fijn-plaatwerk en machinebouw m.n. voor de voedingssector.

Plaatwerk

De geschiedenis van Wegra N.V.

Wegra N.V. is reeds meer dan 20 jaar actief en groeit mee met de vraag van de economie. Zo werden er vroeger o.a. containers, machines voor tabak te bevochtigen, verstekzagen voor speelgoed en bbq's gemaakt.

bottom of page